Onze schietvereniging de Lekschutters is opgericht op 29 september 1966 en Koninklijk goedgekeurd op 26 november 1971, met de bedoeling in zowel formele als informele zin de schietsport te bevorderen en te promoten in de regio.

Uiteraard is onze Vereniging al jaren lid van de K.N.S.A (het overkoepelend orgaan in de schietwereld).

Onze schietlocatie bevindt zich in het oude vestingstadje Nieuwpoort. Naast de diverse banen bevindt zich hier ook ons verenigingsgebouw met sportkantine.

De Vereniging wordt gevormd door zo’n 100 actieve leden, die per week, diverse avonden volop gebruik kunnen maken van de geboden faciliteiten. Aanwezig zijn 6 banen voor het beoefenen van de klein kaliberschietsport ( .22 munitie) en daarnaast zijn 4 banen aanwezig voor het schieten met groot kaliber wapens.

Naast deze doordeweekse schietavond (waarop trouwens ook de interne competitie gehouden wordt) zijn er een aantal thema-schietdagen (meestal op vrijdagavond), waarop wedstrijden in een ander kader gevoerd worden (b.v de discipline service pistool en thema wedstrijden enz.).

De Vereniging heeft een duidelijk besloten karakter, d.w.z. niet-leden hebben geen toegang. Wel is de mogelijkheid aanwezig om, na introductie van een verenigingslid, eens een avond kennis te maken met deze sport (uiteraard onder begeleiding van dit verenigingslid).

U begrijpt, dat deze gang van zaken absoluut noodzakelijk is. Het gaat hier niet over tennisballen. Mocht een introducé zich aangetrokken voelen tot de schietsport, dan kan hij/zij dit uiteraard kenbaar maken. Hij/zij zal dan het volledige traject moeten volgen om uiteindelijk lid te kunnen worden.

Ter informatie; de kosten voor het eerste jaar asp. lid/lid liggen als gevolg van een aantal eenmalige zaken vrij hoog, zo rond de € 266,00, voor de latere jaren komt dit bedrag neer op ongeveer € 174,00. Per jaar.

Scroll naar boven